luni, 30 iulie 2012

miercuri, 25 iulie 2012

The Dark Knight Rises / The Raven

2 filme care trebuie neaparat vazute:



luni, 23 iulie 2012

Sacra

Una din preferatele mele.
Varianta acustica de mai jos a fost inregistrata/filmata live in data de pe 4 iunie 2010 la Academia Sibelius din Helsinki, Finlanda.

miercuri, 11 iulie 2012

Calatorie pe E18: Kristiansand - Helsinki

Asta a fost vacanta mea. Cu masina pe E18, cu plecare din Kristiansand si cu destinatia Helsinki, cu stationari: 2 zile la Oslo, o zi jumate la Stockholm si 2 zile la Helsinki + 2 opriri: Örebro (Suedia) si Turku (Finlanda).
A fost cea mai frumoasa vacanta a mea pt ca am vazut ce mi-am dorit mereu sa vad: nordul Europei si mai ales FINLANDA. Finlanda e un vis al meu din copilarie. Intotdeauna visele se implinesc la un moment dat :).

Am atatea sa povestesc...... dar nu cred ca ma suporta tastatura :)) asa ca o sa fiu acum scurta :) :
La Oslo m-am simtit ca acasa pt ca e capitala Norvegiei si pt ca am mai fost de 2 ori, la AC/DC si la Rammstein. Acum am vizitat pe indelete. Oslo e probabil orasul din nord care se apropie cel mai mult de incadrarea "metropola" dar e un oras frumos.
Stockholm este superb. Se spune pe aici prin nord ca Stockholm este Viena nordului. Dupa ce am vazut si Viena anul asta, sunt total de acord cu ce se spune in nord despre Stockholm :).
La Helsinki am avut o senzatie de "apartin acestui loc". Helsinki este un oras aerisit si elegant. Finalndezii sunt cea mai prietenoasa natie dintre nordici. Berea lor despre care am tot citit este intr-adevar foarte buna. Un baiat in parc mi-a cantat un cantec traditional finlandez la kantele (instrumentul traditional finlandez). Suomenlinna ( fortareata formata din cateva insule care apartine si se afla in fata capitalei Helsinki) este cel mai vizitat obiectriv turistic din oras si asta spune tot. Am facut turul orasului cu barca inainte sa ne cazam. A fost foarte interesant. Am aflat chestii noi :). Hotelul unde am stat este situat pe o insula, pe malul unui lac. Feeric :)
La Ruisrock, concertul Apocalyptica in tara natala a trupei nu putea sa fie decat bestial.

Castelele din Örebro si Turku au fost pentru mine neasteptat de spectaculoase. M-au impresionat.

E18: Kristiansand - Helsinki

luni, 9 iulie 2012

Desant sunt invitati in cadrul concertului Kempes & Rezident Ex de la Arenele Romane


Dupa un concediu absolut bestial, azi cand am ajuns acasa (ceasul meu de la laptop tocmai "m-a anuntat" ca AZI e de fapt IERI), deci ieri cand am ajuns acasa :)) si am zis sa verific ce mai face lumea pe feisbuc, inainte de somn, pt ca poate intr-o saptamana cat am lipsit s-au intamplat chestii, am vazut ca am 2 mesaje. Din ele am aflat vestea scrisa in titlu - link-, ceea ce pe mine m-a bucurat intens. Alin si Kempes pe aceeasi scena, din nou, fiecare cu trupa lui!
Ce poate fi mai misto? :D