luni, 31 decembrie 2012

Apocaliptic

La sfarsit de an "apocaliptic" sa ne delectam cu o trupa la fel :)) - Apocalyptica. Desi piesa are titlul 2010, e ascultabila si in 2012 spre 2013. E a 2a colaboarere cu Dave Lombardo (cel mai bun baterist ever).

sâmbătă, 29 decembrie 2012

Cum a fost 2012?

Frumos.
De obicei nu imi place sa fac retrospective pt ca ele imi arata ce an aiurea am avut. Anul asta a fost unul dintre cei mai frumosi de cand sunt in Norvegia. Mi s-au indeplinit dorinte. Nu toate, dar pt asta exista 2013 :)).
La Multi Ani!

joi, 27 decembrie 2012

Apus si ceata

Tot astazi (26.12.2012)





miercuri, 26 decembrie 2012

duminică, 23 decembrie 2012

vineri, 21 decembrie 2012

Rudolf si Mosul

sa va aduca tot ce va doriti! Sa aveti sarbatori fericite!
Un colind de la tata Lemmy :D!


joi, 20 decembrie 2012

Cello vs. guitar

Perttu Kivilaakso from Apocalyptica,and Alex Venturella from Cry For Silence backstage at the Download Festival 2008

15.000

de vizitatori!
Mi-a sarit in ochi cifra astazi pt ca e prea rotunda. Cand am inceput blogareala nu imi imaginam ca o sa ma tina atat de mult si mai ales ca vor citi si altii - in afara de mine :)) - ce scriu eu.

marți, 18 decembrie 2012

Cantec de iarna

Cu ocazia sărbătorilor de iarnă, DESANT ne face o supriză şi ne aduce în dar o nouă piesă - “Cântec de Iarnă”! Mulţumindu-ne pentru susţinere, trupa ne ureaza Sărbători Fericite şi un An Nou 2013 plin de bucurii şi realizări !!! (sursa: feisbucul personal al trupei)

Eu le doresc la fel si mai ales imi/le doresc sa ne revedem curand :)

sâmbătă, 15 decembrie 2012

High Hopes

Pentru mai tinerii mei cititori si pentru necunoscatori :) originalul piesei de mai jos a aparut in 1994 pe albumul "The Division Bell" semnat Pink Floyd, muzica fiind compusa de David Gilmour si versurile de Polly Samson.
Pink Floyd este una din trupele pe care le ascult de cand eram in fașa (la modul propriu - tata e "de vina" :)). Cica ma opream din plans sau imi treceau figurile pe care le aveam in etapa aceea de etate cand tata imi punea muzica). Si imi punea numai felul asta de muzica. Nici acum nu stie despre alt fel/gen de muzica :)).

Pe Marko Hietala l-am respectat mereu ca muzician desi niciodata nu mi-a placut ce face el cu Nightwish. De gustibus... Niciodata nu mi-au placut miorlaitele de la voce din Nightwish si, dupa prima miorlaita (Tarja) a venit alta care a aratat ca se poate intotdeauna mai rau. Dar in afara de Nightwish, Marko mai are o trupa (Tarot), mai face si alte chestii cum ar fi sa cante cu altii ca invitat pe albume sau in concerte, sa produca albumele altora etc. Ce face in afara trupei Nightwish mie imi place. Desi coverul de mai jos e Nightwish, tot Hietala e de vina pt el, nu are miorlaite la voce, asa ca nu se pune :)). E un altfel de Nightwish :D

 

miercuri, 12 decembrie 2012

12.12.2012

Numarul 12

Stramosii din Egiptul Antic au impartit calendarul in 12 luni, romanii l-au pastrat si l-au impartit, in functie de latitudine, in unu, doua sau patru anotimpuri. De asemenea, ziua are 24 de ore (12x2), iar fiecare ora are 60 de minute (12x5). Intr-un cerc sunt 360 de grade, adica 12x10x3.

Zodiacul este si el impartit in 12 zodii, iar apostolii lui Iisus Hristos sunt tot 12. Paradigm Search scrie ca, in decembrie 2012, Soarele se va alinia cu centrul galaxiei, eveniment unic in ultimii 26.000 de ani. Nu se stie exact ce se va intampla la acea data, insa sursa noteaza ca un lucru este cert: numarul 12 este cu siguranta mai mult util decât nefast pentru omenire.

luni, 10 decembrie 2012

joi, 6 decembrie 2012

Ceramica de Horezu a devenit patrimoniu UNESCO

Ce-ar fi ca din cand in cand sa privim Romania asa cum am uitat sa o privim sau sa ne amintim de ea asa cum e: frumoasa si pura pe alocuri? Ce-ar fi ca pentru o secunda sa uitam de saracie, tigani si imbecilii care conduc tara? Ce-ar fi ca pentru o secunda sa ne mandrim cand spunem: sunt roman?!

Comitetul interguvernamemtal UNESCO a aprobat in aceasta dimineata includerea Ceramicii de Horezu si a mestesugului olarilor din zona pe lista Patrimoniului Cultural Imaterial a UNESCO.


marți, 4 decembrie 2012

Sfarsitul lumii cu Cargo

Intr-adevar vine sfarsitul lumii pt ca trupa Cargo a scos O PIESA care nu e balada. E o piesa care chiar suna bine, asa cum asteapta lumea de atata amar de vreme sa sune.

Am o problema cu textul. "Ochii si capul ma doare". Care din ele doare? Pt ca cei 2 ochi si capul, care in total sunt in numar de 3, DOR.
Dar ma rog, poate lumea nu observa care este ea greseala, desi e cam imposibil sa nu fie observata avand in vedere ca ea este in primul vers.

Ideea e ca IN SFARSIT trupa Cargo a inviat. A trebuit sa invie pt ca le-a dat peste nas Kempes si ai lui Rezidenți + Alin si ai lui Desanți. Carcotasii ca mine ar spune ca domnul Kempes trebuia sa se intoarca mai repede si domnul Alin trebuia sa plece mai demult din trupa Cargo si sa faca Desantul pt ca poate asa Cargo cantau despre sfarsitul lumii mai devreme cu 5 ani si nu cu 17 zile inainte ca el sa se produca, asa cum a fost prezis. Sa speram ca nu asteptam inca un sfarsit al lumii ca sa apara si albumul.


luni, 3 decembrie 2012

Desant "Joc de Noroc" - Despre album

L-am primit vineri si de atunci il ascult intr-una. Multumesc si aici familiei Achim - Nico si Alin - pt ca mi-a trimis albumul in Norvegia.

Imi place foarte mult prezentarea. La fel textele. Multe felicitari lui Alex. Venind vorba de Alex acum, imi place cum suna vocea. Si, avand in vedere ca unicul concert Desant pe care eu l-am vazut/auzit a fost cel cu Rezident Ex, vocea lui Alex live, in comparatie cu cea de pe album, a sunat bine.
Albumul asta are de toate. Intreg albumul e o poveste care are Prolog si Epilog. Imi plac la fel de mult fineturile pe piese, acele fineturi pe care live nu le auzi din cauza sunetului sau pur si simplu nu esti atent la ele: clapa pe "Epilog", "Prolog" si "Anii ce au fost", chitara la "Anii ce au fost" si la "Zori de zi", basul si toba la "Zori de zi". "Zori de zi" e una din preferate pt ca din punct de vedere rockeristic e genul ala de piesa "zbuciumata". Intotdeauna am fost pro zbucium :)). Imi place basul si chitara la "Legati cu sfori".

Ce m-a surprins cel mai mult a fost cand am deschis booklet-ul. In stanga sus e insirata componenta trupei si jos, pe aceeasi pagina, scrie asa:

Daca mi-ai dat, inca o data da-mi. 
Daca tu vrei, eu totul tie-ti las si impacat inca o viata fa-mi. 
Daca vorbesti, vorbeste fara glas.

Daca te chem, te rog sa vii din nou.
Ma-mpingi sa cad, m-ai castigat la joc.
Spui ca m-ajuti, dar ma fortezi sa pierd un suflet... pentru o clipa de noroc?

Cand am citit asta mi-am zis: ce introducere misto pentru album! Si cand ajung la "Joc de noroc" urmeaza si surpiza: textul de mai sus e recitat de Alex in cadrul piesei care da titlul albumului. Ce am vrut sa subliniez este ca desi albumul a fost cantat live, el te surprinde cu chestii noi. Ce pot sa mai spun? Sper sa particp in curand la un al 2-lea concert Desant. E o reala placere sa te vezi cu prietenii - mai ales cand ei sunt pe scena si eu in public :)) - si sa asculti o muzica misto compusa de ei :).