vineri, 31 mai 2013

Tilbake til Norge / Back to Norway

Cand am plecat spre Romania, in Norvegia erau 5 grade. Acum cand m-am intors sunt 20 de grade :).
Am luat camera si am facut poze peste gard :))


joi, 30 mai 2013

Mumford & Sons - I Will Wait

E una dintre piesele acelea care nu se dau exasperant la radio dar pe care o auzi destul de des, pe care o asculti mereu in masina cu placere, care este prezentata repede si nu intelegi numele artistului/artistilor si stai de fiecare data cu urechile palnie ca sa intelegi. Azi am inteles: Mumford. Suficient ca sa o pot gasi :)


luni, 27 mai 2013

Stefan Stan - lansare album cu concert in Hard Rock Cafe

S-a intamplat joi 23 mai. Albumul se numeste "Povestea mea". Concertul a fost foarte fain. Lume multa.
Stefan Stan a fost preferatul meu in primul sezon al emisiunii "Vocea Romaniei". Mi-a placut vocea lui guturala (golaneasca cum a zis la un moment dat Brenciu) si stilul rockeristic. A castigat concursul si m-am bucurat. Am fost foarte curioasa sa il aud/vad live si mi-a placut foarte mult. Albumul suna mult mai bine live decat pe cd. In trupa lui sunt oameni tineri si extrem de talentati. L-am retinut pe baiatul de la chitara. Foarte foarte bun. La fel sunt cele 2 fete cu vioara si fata cu viola numite The Violins.
Albumul in prezentarea live a sunat foarte rock. In prezentarea pe cd e mai pop. Dar mie imi plac ambele variante.  Mi-a placut foarte mult coverul Purple Rain.
La sfarsit am cumparat cd-ul si am primit autograf. Am fost singura pupata de el cand i-am zis ca l-am sustinut la Vocea Romaniei si ca a fost preferatul meu de la inceput pana la sfarsit :)). De obicei pupatul era invers. Fetele erau cele care sareau pe el. Mi-a zis "Saru'mana mult" de 3 ori. Mi-a placut modestia lui ca om si artist. Sper sa ramana la fel. Si mi-am gasit mutra pe feisbuc:


marți, 21 mai 2013

luni, 20 mai 2013

sâmbătă, 18 mai 2013

Cargo in Garajul Europa Fm - partea a 2-a cu poze

Lumea a fotografiat, Cargo a postat pe feisbuc iar noi ne-am recunoscut mutrele :).



joi, 16 mai 2013

Amorphis - Illusion


Cargo in Garajul Europa Fm

In sfarsit am prins un concert Cargo! In 3 ani nu s-au nimerit deloc in Bucuresti cand eram si eu. Acum a fost sa fie si m-am bucurat foarte mult ca s-a intamplat! Mi-a fost dor de ei si de un concert al lor si mai ales am fost curioasa despre schimbarile la bass si clape.

Locatia e chiar un garaj la modul propriu. A fost lume. Am intarziat datorita "minunatului" si vesnicului balamuc din trafic de la ora respectiva. Ora a fost naspa aleasa. 19:30 nu prea e o ora ok in conditiile Bucurestiului dar cand radioul zice si esti dat in direct nu ai ce sa faci. Poti doar sa comentezi dar te executi :)).
Conditiile tehnice sunt de garaj. Sunetul execrabil. Microfinii d-alea penetrante la timpan mai ales pt aia care au stat langa boxa, ca mine :)) DAR cum ziceam si in alta postare, bucuria de a revedea trupa si de a asista la concert te face sa ignori repede chestiunile tehnice. M-am ofticat ca nu am ajuns de la inceput pt ca prima piesa a fost "Ziua Vrajitoarelor" urmata de "Aproape de voi". Pana am ajuns in fata - mie nu imi sta nimeni in fata la Cargo :)) - s-a sfarsit si a 2a piesa. 

Dar concertul a fost frumos. A fost veselie pe scena. Lumea a cantat. Domnul de la bass, desi il cunostem de la Partizan si stim despre el, trebuie subliniat ca e foarte bun. Foarte bun. Si integrat in trupa. Adica lumea il iubeste pe față: Barar si Baciu l-au tot imbratisat :)). Si au motive. Florin are o chestie a lui foarte misto: bucuria de a fi pe scena cu Cargo pe care si-o manifesta neingradit. Iar ceilalti sunt bucurosi ca il au in trupa. Din pacate concertul a fost scurt, ca deh, asa e la radio. S-a pus clipul de la "Nu ma lasa sa-mi fie dor" pe monitoare. Nu l-am vazut pt ca eram dupa boxe si era si lume multa inghesuita deja la coada pt autografe. Dar d-aia exista youtube :). L-am vazut cand am ajuns acasa. E foarte misto realizat, filmat, etc. Brava!

Ce m-a surprins pe mine si l-am intrebat si pe Tavi dupa concert ca sa fiu sigura ca am inteles bine ce a zis Barar :)) este ca cica va fi/este o lucrare (probabil un fel de album) care se numeste "A 5-a dimensiune", lucrare din care vor fi lansate piese una cate una dar care nu va fi scoasa pe cd. Mie mi se pare foarte ciudat sa nu am cd-ul in mana si la colectie avand in vedere ca eu am toate albumele Cargo de cand ele au aparut pe piata, de la prima caseta Electrecord "Povestiri din gara" pana la cd-ul "XXII". Dar cum ziceam mai sus, cand decizia e luata nu poti decat sa te conformezi si sa comentezi :)).

Ca sa va faceti o idee, asa s-a petrecut ieri:



Si asta e clipul:


sâmbătă, 11 mai 2013

Apocalyptica - Psalm

As most of you know, Perttu has been playing a beautiful new song during the last tour -- it's called "Psalm" and the band has now decided to release it. On top, Paavo has produced the atmospherically dense clip: filmed back at the Sibelius Academy, where the band once recorded their first album, Paavo took care of everything from direction to post production.

marți, 7 mai 2013

CARGO - Nu ma lasa sa-mi fie dor

E o balada frumoasa! Textul nu este diabetic si nici nu cuprinde luna, stele si pridvoare. Deci se poate.

 

luni, 6 mai 2013

Rezident Ex - Lansare "Alpha"

Am petrecut un 1 mai muncitoresc foarte rockeristic :)).

Lansarea albumului "Alpha" s-a efectuat cu concert in True Club. Biletul de intrare a fost albumul. O chestie foarte misto. Clubul mic, inghesuit, neaerisit si mai ales super plin. Cred ca tot rockerul care nu a plecat din Bucuresti de 1 mai a fost in True Club. Dezavantajul cluburilor este ca la noi in tara ele sunt foarte mici. Avantajul oricarui fel de club (mic, mijlociu si mare) este ca esti nas in nas cu trupa si atmosfera este atat de calda si bucuria atat de mare incat se poate ignora o chitara care nu se aude, o mica microfonie etc.

Cum ziceam a fost lume multa. Concertul a fost foarte frumos. Mult diferit de cel de la Arene pt ca o scena mare are emotiile ei, o scena mica are emotiile ei. Pt mine a fost foarte frumos sa imi reamintesc cum e sa stai in fata lui Kempes si a trupei la nici un metru :), sa vezi tot ce fac si cum fac. Mi-am reintarit parerea ca Matthias e un super showman. E pata de culoare a trupei. M-am rebucurat sa merg cu prietenii la concert. M-am rebucurat sa reaud Rezidentii si ce m-a surprins extrem de placut a fost ca lumea a cantat versurile la cam toate piesele. Cele "noi", adica nu cele stiute de pe "Povestiri din gara". O trupa care are membrii imprastiati prin lume, care nu concerteaza des dar care la lansarea primului album are un public atat de numeros care ii canta textele pieselor abia lansate este o trupa extrem de iubita de acel public. Oricum albumul pt mine si pentru foarte multi a fost pus pe repeat si lasat acolo sa mearga :)).



"Alpha" are o prezentare foarte misto. Cica au fost discutii in contradictoriu intre grafician si ceilalti membrii ai trupei referitor la cum trebuie sa arate albumul :)). Ideea este ca produsul final arata foarte bine. Acele poze de la Arene pe mine m-au incantat foarte mult. Am fost mandra ca acel concert a ramas in memoria trupei si m-am recunoscut in public.

Rezident Ex, astept cu nerabdare al 2-lea album, sunt extrem de bucuroasa ca am putut fi in Bucuresti la ambele concerte si sper sa ne revedem curand :).