marți, 14 aprilie 2015

Kassel - Bamberg - Lichtenfels (Ragnarock Festival)

Scopul acestei calatorii a fost festivalul. Festivalul a fost o foarte mare dezamagire.

Dar sa luam lucrurile bune. Si cele care au fost primele.
Daca nu vroiam sa merg la festival nu mai saream din masina de munca in cea personala, in feribot, taiam Danemarca de la nord la sud si ajungeam la destinatia finala: Germania. Datorita dorintei de a merge la acest festival si a vedea/auzi live albumul Tales From The Thousand Lakes - Amorphis am ajuns in superbul Bamberg. Cu oprire in Kassel.
Bambergul e un oras turistic, baroc, cochet, frumos, plin de viata si de lume misto. Seara toata lumea iese la un wurst cu bere (bestiale!!!) sau alte specialitati cu bere sau doar bere :)). Am baut bere afumata. Bestiala! Recomand prietenilor mei bautori de bere (multi) sa o incerce musai cand ajung in Germania!
Mi-a placut foarte mult pe unde am fost: am vizitat, m-am plimbat, am facut poze, mi-am reamintit germana :)) si m-am relaxat.

Festivalul a fost o mare dezamagire pt ca scopul calatoriei a fost cel scris mai sus. Pentru cunoscatori, albumul "Tales From The Thousand Lakes" e unul de referinta in discografia Amorphis. Pentru fani (aia ca mine) e albumul preferat. Pentru aceiasi fani (aia ca mine) era o dorinta arzatoare sa asculte live acest album cu Tomi J la voce. Nu s-a intamplat. Sunetul a fost infect. Atat de infect incat una ca mine care a ascultat albumul "Tales..." de 1 milion de ori nu a recunoscut ce se canta pe scena.  Nu s-a auzit microfonul si am zis: "eh... oricum nu tre' sa imi spuna mie Tomi J ce o sa cante pentru ca stiu albumul pe de rost si imi dau seama de la primele acorduri ce piese sunt!". Nu mi-am dat seama! E atat de frustrant sa fii in fata scenei, sa vezi ca solistul da din el ce poate (si poate!) dar la tine nu ajunge nimic. N-am vazut in viata mea sa nu fie nimeni la butoane cand pe scena e headlinerul. N-am vazut in viata mea la un festival cu 2 sau mai multe scene, cand se face proba pe scena 2 sa se auda in paralel cu trupa care canta pe scena 1. La fel, n-am vazut in viata mea un staff de festival rupt de beat. Din cauza asta imi pare acum si mai rau ca ratez concertul Amorphis din Romania, chiar daca o sa fie un concert normal si nu cu tema specifica. Si daca stiam ce va urma, nu mai bateam 35 de km pana in Lichtenfels ci ramaneam in Bamerg pe o terasa relaxandu-ma cu o bere sau un strudel. Sau cu amandoua :)).

Later edit: Singura chestie misto la festivalul asta a fost magazinul. Magazinul era de fapt un cort imens cu multe standuri unde gaseai de cumparat absolut orice. Un mic paradis al rockerilor. Mi-am cumparat de acolo niste cercei handmade care sunt si unicat. Asa mi-a spus artistul: ca nu face 2 perechi la fel :).

Dar partea frumoasa a fost oprirea in Kassel spre Bamberg si Bambergul :). Si ziua mea de nastere pe care mi-am sarbatorit-o in Germania :)

sâmbătă, 4 aprilie 2015

Unde m-a dus drumul

Sau relaxarea prin condus :)).
Azi drumul m-a dus in Stangenes :).





joi, 2 aprilie 2015

Ce mai conduce lumea 2

A se observa zapada :)).
Saptamana trecuta a nins in Kristiansand asa cum n-a nins toata iarna. A fost zapada de 20 cm, autoritatile au fost prinse cu nadragii in vine, toti soferii care au fost pe drumuri matinal au trebuit sa ia in botul masinii troienile si Raluca a ramas inzapezita intr-un giratoriu si a sunat profesionistul ca sa vina sa ii scoata masina din namete :)).
Dar nametele s-a cam dus, temperaturile sunt pe plus si lumea ignora faptul ca e inca iarna si pt ca soarele e sus pe cer, s-au scos din garaje masinile decapotabile si motocicletele.