sâmbătă, 29 octombrie 2011

Crack In A Stone

E preferata mea de pe albumul cu ou :D.
Desi se aude cam naspa, in filmarea asta trebuie urmarit atent domnul Santeri (domnul cu clapele) de la minutul 0:32 in colo :)).
Instantaneu mi-am adus aminte de o faza veche, cu 3 dintre Cargo-isti, la Constanta in Phoenix: Tavi facea misto de Cristi cu Baciu, cu Cristi de fata, zicand catre Baciu si aratand spre Cristi: "El nu transpira!" :)).

miercuri, 26 octombrie 2011

Matrioşka

Ce m-a distrat cel mai tare e ca papusa cea mai mica e cea cu mutra lui Jan :)).

Foto: feisbucul personal al trupei.

marți, 25 octombrie 2011

Un vot

Intotdeauna am vrut si niciodata nu am facut-o :)).
Intotdeauna am vrut sa particip la un concurs foto dar nu am facut-o pana acum pt ca mereu am crezut ca sunt altii mai talentati ca mine. Si sunt... :).
Acum am participat pt ca am zis: "De ce nu?" si pt ca sunt la concurenta cu bunul meu prieten Andrei :)).
Asa ca, daca va place, ma puteti vota aici:


Multumesc anticipat pt fiecare vot ;).

duminică, 9 octombrie 2011

Mandal

La 53 km vest de Kristiansand, pe ambele maluri ale raului Mandal (Mandalselva), se afla orasul Mandal, cu case frumoase vechi si o biserica din lemn din anul 1821. Mandal este popular datorita stradutelor inguste idilice si plajelor frumoase in numar mare.

Orasul Mandal a devenit municipalitate la 1 ianuarie 1838. Comunele rurale din Halse og Harkmark si Holum au fuzionat cu Mandal de la 1 ianuarie 1964.

Inconjurat de Lindesnes la vest si nord-vest, Marnardal la nord si Søgne la est, Mandal-ul este cel mai sudic oras al Norvegiei.
Pe langa orasul Mandal propriu-zis, municipalitatea Mandal include si satele secundare (delområde): Bykjernen, Skjebstad, Sånum-Lundevik, Skogsfjord-Hesland, Holum, Harkmark, Skinsnes-Ime, Tregde-Skjernøy.

Vechea forma nordica a numelui a fost Marnardalr. Primul element este cazul genitiv a numelui raului Mörn (acum Mandalselva) si ultimul element este dalr care inseamna vale.

Numele vechi al orasului (inainte de 1653) a fost Vesterrisør (Risør-ul de vest). Numele initial se referea la Risøya - insula din afara orasului, iar primul element a fost adaugat in secolul 16 pentru a se distinge din orasul Østerrisør.

Orasul vechi este construit in jurul unui munte. Muntele s-a numit initial Torjus Heia, dar "Casa cu binoclu" din varful muntelui a fost numita Uranienborg. Casa cu primul telescop a fost construita in 1862, in memoria naufragiului navei rusesti de linie "Ingermanland" in largul coastelor norvegiene din 1842. Se spune ca binoclul provine de la nava rusa.

Pe munte exista, de asemenea, o piatra memoriala pentru patriotul orasului Lars O Rolland, care a murit in captivitate germana in 1945. Piatra spune: "Aici el a ridicat steagul pe cel mai inalt punct al Mandal-ului si Norvegia a trait si a cantat."

In timpul celui de al doilea razboi mondial au existat trei tunuri la Uranienborg. Muntele este plin de tuneluri si buncare. In partea de jos a muntelui, intr-un fost buncar, exista acum o parcare subterana pe 3 nivele.

Faimosul sculptor Gustav Vigeland s-a nascut in orasul Mandal, unde exista si o strada care-i poarta numele. Sculptorul a creat Parcul cu Sculpturi Vigeland din Oslo. De asemenea, pictorul Adolph Tideman s-a nascut in Mandal. Cea mai faimoasa pictura a sa este imaginea nationala romantica a unei nunti traditionale in fiordul Hardanfer, pictat impreuna cu Hans Gude. Datorita acestor doi artisti nascuti in Mandal, orasul mai este numit uneori si "Micul oras al marilor artisti".

Mandal

miercuri, 5 octombrie 2011

Printul Charles promoveaza ... Carpathia

Ce o mai fi si aia Carpathia... el stie! Mai mult ca sigur a fost o combinatie intre Transilvania cea semi-inconjurata de Carpati. Putea totusi nenea jurnalistul ala sa fie documentat si sa se exprime corect. Iar printul Charles, cel cu multe case in proprietate in satul Viscri, trebuia sa stie ca acea Carpathia nu exista. Dar, chiar si asa, cu toata incorectitudinea, altii stiu sa ne promoveze tara (sau o parte din ea) mai frumos decat suntem noi romanii in stare sa o facem cu frunza lu' madam Udrea. Si ce e cel mai grav: trebuie sa vina altii sa ne spuna ce tara frumoasa avem.

duminică, 2 octombrie 2011