marți, 8 mai 2012

Empty Opening acustic

M-am intrebat mereu cum suna Amorphis acustic. Sincer nu am crezut ca o sa se apuce vreodata de cantat acustic pt ca suna prea bine cu instrumentele infipte in prize. Dar probabil ca artistii trebuie sa experimenteze ca sa nu se plafoneze (cred ca incerc sa le gasesc o scuza).
Desi unele piese sunt ciudate in varianta acustica (ca sa ma exprim delicat), cele mai soft din perioada Joutsen, adica dupa 2006, nu sunt chiar atat de rele/ciudate... cred!

3 comentarii:

Ice spunea...

Ca tot am facut schimb de instrumente ( tu ai luat manusile si mi-ai lasat mie bata) ma voi exprima eu mai putin delicat: suna jazzy-lala si n-au nici o legatura cu Amorphis. Imi iau o cafea, dau play si ma regasesc instant intr-o cafenea posh pe care o frecventezi in mod normal pentru o sueta in liniste cu prietenii deoarece muzica o ignori oricum.

Si totusi: unde-i vocea frumoasa (growl) a lui Joutsen? unde-s chitarile lui Esa si Tomi K.?
Sunt ingropate sub "rashnitza de piper"(citat din amicul Hani)a doamnei din mijloc.

Apreciez efortul artistic dar aceesta transpunere acustica nu imi place deloc deoarece nu a pastrat absolut nimic din spiritul Amorphis. Dupa fetele unora dintre ei - Esa si Tomi K - cred ca nici lor nu le prea place.

In concluzie: Amorphis suna bine Rock iar chestia asta e o lalaiala (iritanta) pentru cei care sunt familiari cu muzica Amorphis. Sper sa fie doar un experiment si sa ramana in acest stadiu.

Raluca Teodorescu spunea...

Draga, precum domnii de la Amorphis, mai diversificam si noi: mai iau eu manusile, mai iei tu bata :)).

Andrei spunea...

Mie mi se pare misto, chiar imi place