5 oua, zeama de la 2 portocale, coaja de la o portocala, 300 g faina, 200 g zahar, 1 lingurita praf de copt, 4 linguri ulei, 2 plicuri (2 lingurite) zahar vanilat, sare.
Se separa ouale. Albusurile se bat impreuna cu sarea pana cand compozitia nu mai este lichida dar este lucioasa. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se incorporeaza zaharul.Galbenusurile se amesteca cu uleiul, zeama si coaja de porticale si se toarna peste albusuri amestecand de jos in sus cu spatula sau la robot.
Faina se cerne si se amesteca cu praful de copt. Se pune peste amestecul de albusuri si galbenusuri, amestecand de jos in sus pana faina este bine incorporata.
Punem compozitia in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si o coacem, in cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 40 min.
Dupa 35 de min, daca prajitura este rumena, verificati cu scobitoarea. E posibil sa se coaca mai repede (depinde de cuptor).
Glazura este ciocolata topita.
Pofta buna!
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu