miercuri, 10 august 2011

Kempes in Romania

Very later edit (21.08.2011): Prietena mea Gabi, care e un bun critic al blogului, mi-a reprosat azi, pe buna dreptate, ca am scris despre venirea lui Kempes fara sa zic esentialul: acela ca domnul Kempes e in tara pt a scoate un album, album pe care il inregistreaza cu Tavi Iepan. Asta era de fapt subiectul la care eu am comentat mai jos, subiect pe care eu il stiam si l-am tinut pt mine :)) pt ca, de exemplu, Gabi azi a aflat ce face exact Kempes in tara. Linkul de la care a pornit totul este asta. Mea culpa! :)

Kempes s-a intors, spiritele s-au incins, tastaturile au luat foc, pustile imaginare sunt indreptate inspre capul lui si eu primesc mesaje cu 1 milion de intrebari IAR. Oamenii din actuala trupa Cargo cu o exceptie (cel nou - pt ca nu il cunosc foarte bine) si unii ex-oameni din trupa, mie imi sunt dragi.
Ce nu pot sa fac referitor la oamenii din actuala trupa Cargo, este sa le tai gatul cu privire la x sau y subiect. Nu pot sa fac asta dupa ce, peste 20 ani, i-am sustinut. Inca ii sustin pt ca inca sper. Dar ce pot sa fac e sa le sar la gat din cand in cand. Asa ca nu mai confundati sutul in fund cu taiatul capului. E o MARE diferenta. Suturi in fund le-am dat si o sa le mai dau.

Kempes s-a intors. Foarte bine. Poate sa se intoarca. Are cetatenie romana (Australia accepta dubla cetatenie) si chiar daca a renuntat la ea, Kempes are drept sa vina in Romania de cate ori vrea. Poate sa faca ce vrea in Romania atata vreme cat e legal. Poate sa faca si nelegal daca doreste. Care e problema de fapt? Problema e, de fapt, ca acei "fani" Cargo inoculati, carora li s-a indesat in creier ca domnul Kempes e un nimic, se simt amenintati acum ca s-a intors. De ce se intampla asta? Raspunsul la intrearea asta e cel care intereseaza. Deci, de ce? Poate pt ca le e frica acelor "fani" ca renegatii trupei Cargo vor scoate/lansa un album. Durerea acelor "fani" este probabil forma verbului: "vor scoate/lansa".

Eu cunosc modalitatea si marca de dero in care si cu care s-au spalat rufele in familia Cargo si mai ales cat de murdare au fost unele sau altele, DAR ce stiu eu o sa ramana la mine asa cum a ramas atatia ani. Ce pot sa spun este ca fiecare tabara are dreptate: Kempes si trupa. Pt ca nu se poate numai unul sa fie de vina si altul nu. Si pot sa scriu pana lesin pe tema asta. Am fost buna la psihologie, indiferent de felul ei. Concluzia: intr-un scandal, ambele parti sunt vinovate. Conteaza cum fiecare parte gestioneaza scandalul dupa ce efectele lui s-au produs.

Revenind la Kempes, surprinzator, acum cand el a revenit in Romania, lumea (fani si ziaristi) nu il mai acuza. Revenim la acel "de ce?". Poate aflam si raspunsul la intrebarea asta cat vom fi in viata.

Personal il sustin in proiectul muzical. Sunt curioasa si mi-e dor de vocea lui. Sunt curioasa despre activitatea muzicala a fiecarui ex-component al trupei Cargo. Am ascultat Kervokian-ul lui Ramon, astept cu interes albumul Desant (Alin), sunt foarte curioasa cum mai stie Kempes sa cante si ce va canta.
Concluzia finala este: fiecare ex-Cargo face ceva. Trupa Cargo ce face?

Un comentariu:

Ice spunea...

Intr-adevar .. toata lumea face ceva (Alin, Kempes, etc). Voi, Cargo, ce faceti ?
Intreb asta deoarce imi aduc aminte de un concert acum cativa ani la care am fost impreuna (Karelia si cu mine). La acel concert, cred ca era o Timisoreana, cineva din trupa, relativ surprins sa ne vada si acolo, ne-a intrebat " Nu v-ati saturat sa veniti la concerte, sa auziti aceleasi melodii ?". Nu ne-am saturat sa auzim aceleasi melodii vechi deoarece ele sunt foarte faine, DAR categoric asteptam (speram) ceva nou. Nu cred ca exista fan Cargo care sa nu astepte ceva nou de ceva ani buni.