sâmbătă, 31 august 2019

Enchiladas cu piept de pui


Prima data cand am mancat Enchiladas nu mi-a placut deloc. Am mancat la un restaurant mexican din Kristiansand si mi s-a parut foarte dubioasa :)). Avea prea multe in ea. Era un fel de ghiveci in tortilla.
Am hotarat sa ii mai dau o sansa, facandu-mi-o acasa singura. Si e foarte buna.
Less is more always!!!

Ingredientele pe care le-am folosit acum (am tot experimentat) sunt:

- o caserola piept pui (610 g). Cantitatea de piept de pui este data de tava in care vom gati Enchilada. Tot tava ne indica si ce marime trebuie sa aiba tortillele.
- un pachet de tortilla soft 6 buc medii
- un borcan Barilla Classico
- piper cayenne si praf de chilli dupa gust
- sare
- ulei
- 300 g mozzarella si chedar rase (amestec)

Prima data amestecam sosul cu piperul cayenne si praful de chilli si le punem de o parte. Daca sosul este prea consistent folosim un truc invatat de la bunica mea: punem in borcanul de sos putina apa rece si agitam borcanul cu capacul pus. Astfel folosim tot ce este in borcan - nu facem risipa - si diluam si sosul :).

Taiem pieptul de pui in cubulete mici, cam de 1 - 1,5 cm. Punem la incalzit in tigaie putin ulei. Cand uleiul s-a incalzit (testul cu mana deasupra tigaii), punem puiul si il perpelim la foc mediu pana prinde crusta. Nu il gatim. Adaugam sarea dupa gust.
Cand puiul a prins crusta, adaugam jumatate de cantitate din sos si jumatate de cantitate din amestecul de branza, gatim la foc mediu 2 minute pana scade un pic sosul si se topeste branza amestecand continuu. Punem tigaia deoparte.
Luam o tortilla si punem o lingura de compozitie in mijlocul ei. Infasuram tortilla in asa fel incat sa arate ca o clatita si o punem in tava de portelan. Continuam pana am umplut toate tortillele. Cand tava este plina, punem deasupra restul de sos in asa fel incat sa acopere toate tortillele si peste sos punem restul de branza rasa.

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 15 minute.
Pofta buna!

Niciun comentariu: