marți, 18 februarie 2020

Pasta Bolognese cu piept de pui


Am facut astazi, in cea mai mare viteza, cele mai bune paste bolognese de pana acum.
Viteza s-a datorat faptului ca, abia venita de la sala, eram foarte flamanda :).

Am folosit:
- 2 bucati piept pui
- paste
- parmigiano ras
- 2 catei usturoi
- piper (5 peppers)
- sare
- ulei
- oregano uscat
- coriandru uscat
- praf de usturoi

Nu am cantitati de dat. Am folosit cantitatile dupa gust si dupa ochi.

Prima data perpelim bucatile de pui intregi, pana prind o culoare frumoasa. Nu le gatim. Scoatem puiul din tigaie si il lasam la racit. Dupa ce s-a racit taiem bucatile de iept de pui in felii subtiri. Feliile, la randul lor, le taiem in bucati mici ca pentru salata.

Punem pastele la fiert. Le fierbem exact cat timp e scris pe ambalaj. Trebuie sa ramana al dente. Scurgem pastele bine.

Facem sosul dintr-o conserva de rosii taiate Mutti, sare, piper si usturoiul taiat felii subtiri. Gatim sosul 15 minute. Adaugam pastele. Amestecam si gatim pana pastele se integreaza in sos. Adaugam piper si parmigiano ras dupa gust. Mie imi place mai iute si imi place cu mai mult parmigiano. Amestecam. Cand parmigiano este integrat in sos, adaugam puiul, coriandrul si oregano. Amestecam din nou. Gatim pana puiul absoarme sosul iar acesta mai scade. Adaugam praful de usturoi. Amestecam 1 minut pe foc. Gustam de fiecare data dupa ce adaugam ingrediente.

Servim cu parmigiano ras deasupra.
Pofta buna.

duminică, 9 februarie 2020

Placinta cu branza de vaci


Locuiesc de 10 ani in Norvegia si in tot acest timp nu am mancat o placinta cu branza care sa aibe gustul de acasa. Am avut o tentativa anul trecut, a fost facuta cu foietaj dar nu a iesit prea buna. 
Motivul principal este lipsa branzei de vaci. In Norvegia nu exista asa ceva. Norocul nostru, al est-europenilor, este ca s-a deschis un magazin cu produse din zona de est a Europei, patronul e din Chisinau si putem gasi branza de vaci. De data asta am folosit branza de vaci ruseasca. Foarte buna. Nu atat de cremoasa ca a noastra, dar buna. Foile le-am cumparat de la magazinul arabesc. Sunt foi de strudel/baclava.
Asa ca placinta mea cu branza este internationala :)).

Ingredeientele sunt:


 - 1 pachet foi de placinta

 - 1 kg branza de vaci
 - 6 oua
 - 8 linguri zahar (Cantitatea de zahar depinde foarte mult de zaharul folosit si de cat de dulce preferati sa fie placinta. Eu folosesc la toate prajiturile bakesukker/baking sugar, care e mai fin decat zaharul normal si nu atat de dulce)
 - 3 pliculete zahar vanilat
 - ulei pentru uns foile şi tava
 - 3-4 linguri faina (Faina este optionala. Compozitia nu trebuie sa fie lichida. Daca este prea lichida, adaugam faina, cate o lingura, treptat)

Se împart foile în trei părţi. Fiecare parte trebuie sa fie alcătuită din câte 5 foi.


Branza se sfarama ușor cu furculiţa, se amesteca cu ouale și zaharul. Se poate chiar mixa compoziția. Eu am mixat-o la robot. Se adauga faina, cate o ligura treptat.

In tava unsa cu puţin ulei se aseaza stratul de baza din cele 5 foi unse fiecare cu foarte puţin ulei, apoi se toarna jumatate din cantitatea de branză, se pun alte 5 foi unse cu ulei, restul de brânza si a treia parte de foi, unse cu ulei fiecare.
Se taie plăcinta. Se coace la 200 de grade timp de 30 min sau pana cand se rumeneste frumos.

A iesit perfect si are gusrtul pe care il stiu! Pofta buna!