marți, 18 februarie 2020

Pasta Bolognese cu piept de pui


Am facut astazi, in cea mai mare viteza, cele mai bune paste bolognese de pana acum.
Viteza s-a datorat faptului ca, abia venita de la sala, eram foarte flamanda :).

Am folosit:
- 2 bucati piept pui
- paste
- parmigiano ras
- 2 catei usturoi
- piper (5 peppers)
- sare
- ulei
- oregano uscat
- coriandru uscat
- praf de usturoi

Nu am cantitati de dat. Am folosit cantitatile dupa gust si dupa ochi.

Prima data perpelim bucatile de pui intregi, pana prind o culoare frumoasa. Nu le gatim. Scoatem puiul din tigaie si il lasam la racit. Dupa ce s-a racit taiem bucatile de iept de pui in felii subtiri. Feliile, la randul lor, le taiem in bucati mici ca pentru salata.

Punem pastele la fiert. Le fierbem exact cat timp e scris pe ambalaj. Trebuie sa ramana al dente. Scurgem pastele bine.

Facem sosul dintr-o conserva de rosii taiate Mutti, sare, piper si usturoiul taiat felii subtiri. Gatim sosul 15 minute. Adaugam pastele. Amestecam si gatim pana pastele se integreaza in sos. Adaugam piper si parmigiano ras dupa gust. Mie imi place mai iute si imi place cu mai mult parmigiano. Amestecam. Cand parmigiano este integrat in sos, adaugam puiul, coriandrul si oregano. Amestecam din nou. Gatim pana puiul absoarme sosul iar acesta mai scade. Adaugam praful de usturoi. Amestecam 1 minut pe foc. Gustam de fiecare data dupa ce adaugam ingrediente.

Servim cu parmigiano ras deasupra.
Pofta buna.

Niciun comentariu: