Locuiesc de 10 ani in Norvegia si in tot acest timp nu am mancat o placinta cu branza care sa aibe gustul de acasa. Am avut o tentativa anul trecut, a fost facuta cu foietaj dar nu a iesit prea buna.
Motivul principal este lipsa branzei de vaci. In Norvegia nu exista asa ceva. Norocul nostru, al est-europenilor, este ca s-a deschis un magazin cu produse din zona de est a Europei, patronul e din Chisinau si putem gasi branza de vaci. De data asta am folosit branza de vaci ruseasca. Foarte buna. Nu atat de cremoasa ca a noastra, dar buna. Foile le-am cumparat de la magazinul arabesc. Sunt foi de strudel/baclava.
Asa ca placinta mea cu branza este internationala :)).
Ingredeientele sunt:
- 1 pachet foi de placinta
- 1 kg branza de vaci
- 6 oua
- 8 linguri zahar (Cantitatea de zahar depinde foarte mult de zaharul folosit si de cat de dulce preferati sa fie placinta. Eu folosesc la toate prajiturile bakesukker/baking sugar, care e mai fin decat zaharul normal si nu atat de dulce)
- 3 pliculete zahar vanilat
- ulei pentru uns foile şi tava
- 3-4 linguri faina (Faina este optionala. Compozitia nu trebuie sa fie lichida. Daca este prea lichida, adaugam faina, cate o lingura, treptat)
Se împart foile în trei părţi. Fiecare parte trebuie sa fie alcătuită din câte 5 foi.
Branza
se sfarama ușor cu furculiţa, se amesteca cu ouale și zaharul. Se
poate chiar mixa compoziția. Eu am mixat-o la robot. Se adauga
faina, cate o ligura treptat.
In
tava unsa cu puţin ulei se aseaza stratul de baza din cele 5 foi
unse fiecare cu foarte puţin ulei, apoi se toarna jumatate din
cantitatea de branză, se pun alte 5 foi unse cu ulei, restul de
brânza si a treia parte de foi, unse cu ulei fiecare.
Se
taie plăcinta. Se coace la 200 de grade timp de
30 min sau pana cand se rumeneste frumos.
A
iesit perfect si are gusrtul pe care il stiu! Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu