sâmbătă, 11 februarie 2023

Recenzie videoclip Cargo - "Cruce-n Destin"

Textul piesei in sine este dark si medieval si am fost curioasa cum va fi pusa in imagini povestea din text pentru ca la capitolul asta (ilustrarea video a povestii) Cargo nu prea a stat bine mai mereu. 

De data asta a iesit foarte bine. Clipul este dark si medieval asa cum este si piesa dar cu un adaos de modern la care nu ma asteptam si care se potriveste perfect cu textul. 

Cargo este la fel de dark. Prezentarea trupei este bestiala. Nu poti spune o poveste dark daca nu esti dark. Felicitari celor care au avut ideea asta si felicitari tuturor celor care au lucrat ca acest clip (camera, lumini, costume, actori, scenariu) sa iasa atat de misto.  

Next Level Tattoos Costi este firul modern care coase povestea medievala de la primul vers: "...piele batuta", urmat de alte franturi din text: "apocalipsa in culori", "astre pictate" "pe corp impletiti".

Textul si clipul au in centru sarpele. "Blazon renăscut din suflet senin, împroșcat cu venin" este scris in refren. 

In toate culturile, simbolismul sarpelui este unul dintre cele mai complexe, reunind semnificatii contradictorii: viata si moarte, lumina si intuneric, sacru si profan, vizibil si invizibil, materie si spirit, teluric si celest, inceput si sfarsit, finit si infinit. 

In mitologia romaneasca, sarpele este, de cele mai multe ori, un simbol malefic, ca urmare a greselii originare. El apare, in aceasta ipostaza, in basme, balade, colinde sau descantece. In majoritatea credintelor populare se considera ca sarpele trebuie omorat, prin taierea capului, deoarece acolo sunt stranse puterile lui malefice.

Povestea video se incheie absolut bestial cu sfarsitul textului piesei "Iti port pe piele soarta", cu Costi continuand sa tatueze, si cu fata medievala "renascuta" in timpuri moderne cu un sarpe tatuat pe antebratul drept. 

FELICITARI CARGO! A trecut ceva timp de cand am scris atat de mut despre ceva realizat de voi! BRAVO!

Mai jos aveti clipul:



Niciun comentariu: