joi, 4 decembrie 2008

Concert Baniciu

In seara asta (3.12.2008) am fost la concertul lui Baniciu. Daca dupa primele 3 piese era sa adorm, m-am trezit cand si-a revenit si el si a recunoscut ca are multe emotii cu si despre concertul asta. Si a fost unul ok. Sunetul nu prea m-a dat pe spate. Am de comentat harjaiala care se auzea la tobe, sunetul infundat de la clape, si falseul lui Baniciu, dar chitarile s-au auzit bine.
Lasand asta la o parte, a fost un mare jam. Au mai cantat Josef Kappl, Pacifica, Marius Batu, Mircea Vintila, IOAN GYURI PASCU (a ridicat Sala Palatului in picioare, incredibil ce show face omul asta de fiecare data si in orice situatie), Ana Baniciu (fata gazdei concertului, care mai are mult de lucrat la voce). S-a cantat de toate: piese ale lui Baniciu solo, piese scrise cu Colibri, piese scrise cu Phoenix.
Piesele Colibri au fost dedicate lui Florian Pittis, dar Gyuri a ridicat sala in picioare instantaneu cand a cantat, acompaniat de Baniciu, Vintila, Batu si Pacifica, VINOVATII FARA VINA!
Momentul 2 de sala ridicata in picioare a fost cand a cantat Baniciu cu Kappl, "Pe Arges in jos", piesa "prima colaborare intre noi doi, ca sa se observe ca indiferent de discutii si comentarii aparute, noi colaboram".......mda............si marmotaaaaaaaaaaa............, pt ca pana sa se certe Covaci cu toata lumea, toata lumea colabora cu Covaci. Ma rog........sa trecem peste! Dupa piesa asta au urmat piese Phoenix. S-a terminat concertul cu "Nunta" piesa aflata pe locul 2 in preferinte dintre piesele Phoenix, pt ca pe primul loc este si va fi mereu, inegalabila "Strunga". Ce m-a surprins totusi a fost ca piesele Phoenix cantate in varianta asta, cu Joji la bass, Baniciu si Pacifica, au sunat mai bine decat suna de ceva ani cantate de Covaci si trupa lui.
Foarte misto a fost ca la intrare primeai un CD cu noua piesa Baniciu - Kappl, existenta in 3 variante: radio mix, complet mix si folk mix. Piesa asta noua e un fel de Phoenix mai elaborat, cu o toba rea si flautul lui Mani Neumann bestial.
In mare, un concert fain, distractiv si frumos muzical.

P.S. Apropo de ce am scris mai sus despre colaborarea brusca intre Kappl si Baniciu, azi in Evenimentul Zilei a aparut un articol foarte interesant: http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/830770/Phoenix-30-de-ani-de-cearta-pe-bani--VIDEO/

Un comentariu:

Anonim spunea...

Flautul lui Mani Neumann ? :)) Mani nu a participat la inregistrarea piesei, iar ce auzi tu acolo e un sunet facut pe clape, nu flaut :)