marți, 22 iunie 2010

Ravnedalen

Ravnedalen Park se pozitioneaza geografic in Grimsmyra in Kristiansand, aproape de Baneheia. A fost construit 1874-1878 de soldati sub comanda generalului Joseph Frantz Oscar Wergeland.

Inainte sa se numeasca Ravnedalen, zona s-a numit Grimsmoen si a fost baza militara, care cuprindea aproximativ 1200 de soldati. In 1860 tabara militara a fost mutata la Gimlemoen. Imediat dupa mutarea bazei militare au existat propuneri pentru utilizarea zonei ca tabara de antrenament militar, dar generalul Wergeland a protestat si a insistat ca zona ar fi perfecta pentru o gradina de recreere. In 1872 Wergeland a solicitat fonduri si parcul a fost construit intre anii 1874-1878 de catre soldatii aflati sub comanda lui.

Parcul a fost construit ca o gradina, intr-o vale cu stânci spectaculoase si cascade. Casa fostului gradinar este astazi cafenea. Ratele si lebedele domina lacurile. Unii dintre cei mai mari molizi din Norvegia au fost plantati in parc in jurul anului 1875. Plantele exotice (ca rhododendronul, magnolia, mimoza, tisa si chiparosul) prezente pe mariginile aleilor au fost importate.
Jos aleile sunt pline de flori; sus muntele si-a pastrat salbaticia. Tot sus, pe munte, se afla lacurile, indicatoare si diverse trasee care duc in cartierele Kristiansandului.

In anii 1880-1890 zona a fost utilizata pentru sarbatorile publice. Astazi, Ravnedalen este una dintre zonele culturale ale Kristiansandului, unde au loc concerte si sunt organizate festivitati in mod regulat.

Ravnedalen

Niciun comentariu: