duminică, 7 februarie 2010

Chris Rea a cantat ieri la Bucuresti

Daca ar trebui sa cuprind numai in 2 cuvinte ce s-a intamplat aseara la Sala Palatului, ele sunt: rafinament si blues!

Concertul a fost sold out. S-a stat si in picioare pe margine. Public de toate varstele. Organizarea impecabila. Sunet INCREDIBIL! Este primul concert la care merg (si am fost la multe) dupa care pot spune ca in sala s-a auzit mai bine ca pe cd. Dupa concert, ma gandeam cum ar fi sunat si Santana la Sala Palatului. Cred ca la fel de incredibil cum a sunat Chris Rea. In afara de faptul ca s-a auzit perfect fiecare instrument (2 chitari (cu a lui Rea au fost 3), un bass, o toba si un pian), vocea si chitara lui Chris Rea au lasat fara cuvinte toata Sala Palatului si au primit multe, indelungate si zgomotoase aplauze.

Special guest Paul Casey.
Intr-adevar, trebuie sa fi special ca sa canti in deschiderea lui Chris Rea. Paul Casey este un talentat solist si chitarist originar din Irlanda despre care Rea declara ca "un astfel de talent apare numai o data la multa vreme". Colaborarea dintre cei doi a inceput cu ani in urma, atunci cand Rea a ascultat un demo al tanarului. Impresionat de calitatile lui Casey, Rea a inceput sa lucreze tot mai mult cu acesta, cel mai recent proiect fiind noul turneu "The Very Best Of Chris Rea: Still so far to go".
Mi-a placut foarte mult ce si cum a cantat Paul Casey. A fost omul si chitara, a fost un pic emotionat, a vorbit cu noi, mi-a placut accentul irlandez si bunul simt. Dar cel mai mult mi-a placut ce sunete a scos din chitara si vocea. Il puteti asculta pe pagina lui de my space.

A fost o mica pauza de pregatire a scenei si a inceput concertul Chris Rea.
Scena si luminile au fost excelente. Trupa a fost aranjata in semicerc, Chris Rea in centru iar in spatele lor, pe un patrat, erau agatate 3 chitari in forma desenata de Chris Rea, iar in afara patratului erau agatate alte chitari mai mici. Pe acel patrat, pe toata durata concertului, au fost proiectate picturile lui Chris Rea iar cele 3 chitari si-au schimbat culorile in functie de piesa si moment. La "The Road To Hell" de exemplu, toata atmosfera de pe scena a fost rosie. Unele picturi le puteti vedea pe site-ul oficial.
In afara de clasicele "Looking For The Summer", "Josephine", "Julia" si sus amintita "The Road To Hell", a lipsit "Auberge", dar nu s-a simtit prea tare pt ca tot concertul a fost extraordinar, iar solourile de chitara, foarte mult prezente, au fost de vis! Toti chitaristii tarii trebuiau sa fie prezenti in sala.
Chris Rea a reusit aseara sa ridice toata Sala Palatului in picioare. A fost bisat si aplaudat indelung la sfarsit.

Niciun comentariu: