marți, 2 septembrie 2008

Primul meu articol despre Cargo

Sarbatorile cu Cargo
25.12.1996

Sfarsitul anului 1996 a fost pentru cei mai multi un prilej de bucurie, dar si o supriza.Vineri 20 decembrie, in ultima zi a Targului International de Muzica, grupul CARGO a lansat al treilea album. Surpriza consta in faptul ca acest album nu este unul obisnuit, ci unul de colinde. Pentru cei mai fideli fani, nu reprezinta o asa mare surpriza deoarece prima "tentativa" de a canta colinde s-a materializat in 2 piese ("Lui" si "Capra") prezente in primul volum "Din Darul Magilor", apoi au putut fi auziti in concertul din H&H Cafe , si cel din Laptarie (16.dec.1995) si cel cu ocazia lansarii volumului I din mai sus amintita culegere de colinde de pe 22 decembrie 1995.

Cargo (in componenta Ovidiu Ioncu "Kempes", Ramon Radosav, Tavi Pilan, Adrian Barar si Adrian Igrisan) sunt ajutati pe acest album de Corala TEOFORA din Timisoara. "Colinde si obiceiuri de iarna" cuprinde 11 precuvantari care preceda fiecare piesa (doua fiind dupa Evanghelia lui Matei, una dupa Evanghelia lui Luca si una dupa Evanghelia lui Ioan) si 12 colinde.
In afara de colindele cunoscute ("O Ce Veste Minunata" sau "Trei Crai de la Rasarit") 6 sunt compozitii Cargo, 4 din ele sunt foarte noi, iar dintre acestea "Urare" si "Steaua" sunt cele mai reusite.

Cum a zis si Adrian Barar la lansare: "Acest album e un cadou pentru voi", iar Ramon: "Acest album cuprinde colinde care au o tenta rock...si speram sa va placa".

"Dea Domnul ca aceste colinde ale tinerilor timisoreni sa aduca lumina si bucurie in toate casele spre a putea toti intampina cu vrednicie sfintele sarbatori" (Mitropolitul Banatului).

Raluca Teodorescu, Tineretul Liber

Niciun comentariu: