miercuri, 29 aprilie 2009

Organele statului si angajatii organelor, functionarii

Am avut azi "deosebita" placere de a trece granita bunului simt si a intra in lumea nesimtitilor prin simplu fapt de a intra din strada in sediul Administratei Financiare sector 2. Lumeeeeeeeeeeeeee fugiiiiiiiiiiiiiiiiiti cat puteti, iar daca sunteti obligati sa nu puteti, sa aveti arsenalul greu la voi de calm, tigari, mult calm, foarte multe tigari (pt nefumatori o vizita in aceste sedii este un bun prilej de a va apuca de fumat, iar pt cei care s-au lasat de fumat este un bun prilej de a va reapuca) si in final pistolul imaginar cu care trageti inspre ghisee.

Situatia se prezinta cam asa:
Media de virsta este 47 de ani. Exista insa si specimene tinere, femele in general, care necesta un concediu prelungit pt a se imperechea si a se calma.

Paradoxal, oamenii din administratia publica sint extrem de educati. Daca e sa judeci dupa CV-urile lor, majoritatea au cel putin studii aprofundate, daca nu un titlu de master sau de doctor. Astfel de diplome se obtin cu 400 de euro in 6 luni de "cursuri fara frecventa". Poate exagerez: unele costa 1200 de euro si dureaza 1 an si jumatate.

Din dictionarul acestor oameni educati, care se afla deasupra tuturor si care sunt un fel de sfinti peste care tu trebuie sa treci ca sa ajungi la Dumnezeu (adica sa reusesti performanta de a avea problema rezolvata) lipseste cu desavarsire BUNUL SIMT. Este arhi-extra-mega-ultra necunoscut lor acest termen, pt ca privirea lor intelectuala care s-a cosmetizat cu multe sute de euro bagate in cursurile descrise mai sus nu poate face efortul suprem de a se apleca si a citi o definitie a bunului simt. De pus in practica nu mai vorbesc.

Niciun comentariu: