marți, 17 noiembrie 2009

Tupeul romanesc

Nu v-ati saturat de el? Eu da! M-am saturat maxim! Unde te uiti vezi oameni carora le-a cumparat ta-su drum, babe care trebuie sa fie mereu primele pt ca au avantajul varstei, oameni care iti vorbesc de sus pt ca le permite functia desi ca nivel intelectual sunt la acelasi nivel cu cartitele, nemultumiti de orice si in orice fel dar care nu fac nimic sa indrepte gandirea si deci comportamentul celor care ii nemultumesc. Mereu capra vecinului e mai sexi decat a noastra. Suntem o natie de telenovelisti, pt ca numa in telenovele se plange si se sufera asa cum se plange si sufera romanul. El niciodata nu are. Dar la fel, niciodata nu face nimic ca sa aiba! El s-a nascut trist si nefericit! M-am saturat!
Iar cei care isi refuza conditia de "plangacios" dau peste lipitii seculari de scaune, cu arborele genealogic plantat si dezvoltat in acelasi scaun, perpetuum scaunae.

Azi m-a deranjat greva Metrorex. Nu ea in sine, pt ca toata lumea e libera sa se revolte si sa faca greva conform constitutiei. Efectul ei m-a revoltat si aia 3 Gigei din sindicat care se cred peste tot Bucurestiul si locuitorii lui cu buletin sau nu de Bucuresti. Este inadmisibil ca un mijloc de transport care nu merge cateva ore sa provoace haos intr-o capitala care se crede si se da europeana, soferii sa mearga pe contrasens, "dirijorii" traficului sa fie tot soferii (unii din aia care nu au sosea cumparata de ta-su) pt ca nu era un politist in intersectii. Unde erau oare exact azi toti politistii de la rutiera cand era musai sa fie in trafic? Incredibil ce se intampla in tara asta!
Am vazut azi lume la ora 16 cum astepta la gurile de metrou umili, de parca Metrorexul le face marele favor sa ii lase sub pamant in trenurile alea care vin la 20 de minute in ore de maxim trafic, de parca omul ala nu plateste calatoria, avand in vedere ca e singurul mijloc de transport unde nu poti face blatul (adica nu poti merge gratis, adica fara cartela). Am vazut azi pe asa zisii Security de la metrou razand in nas celor care asteptau sa se faca ora 16 numai pt ca ei erau de partea cealalta a gardului. Ca oricum nu fac nimic la metrou.
Intr-o zi cand calatoream cu metroul am sarit la gatul unuia in fata unui Gigel de la Scorsese Security pt ca acel ala avea ceva interesant de cautat in geanta mea si el Gigelul Security se uita amuzat, cred ca era super sexi sa vezi o gagica care sare la gatul unui mascul. Ca ala care ma cauta in geanta putea fi incadrat la articolul din codul penal care defineste furtul sau talharia nu era asa sexi pt el, dar pe el scrie pomopos Security! Extraordinara securitate si siguranta in metrou!
Tupeul astora de la metrou m-a lasat perplexa: au primit 23% majorare la salariu anul trecut, acum mai vor 20%. Salariul mediu la Metrorex este 3500 Ron si net este 2600 Ron. Li se pare putin! Pe praful asta, cand in fiecare zi lumea ramane fara locuri de munca, lor li se pare putin salariul de 2600 Ron.
Exista oameni cu studii (universitare si masteranzi) care nu primesc banii astia pt ca nesimtitii care ii angajeaza isi permit luxul de a spune: iti place bine, nu iti place, esti liber. Te duci la un interviu si te intreaba chestii interesante de genul: "Unde te vezi peste 5 ani?" Poate cat mai departe de tine pt ca nu stiu daca te-as suporta 5 ani! Sau: "Ce inseamna stresul pt dvs?" Un stres esti tu acum! Nu intereseaza pe nimeni nimic din CV-ul tau. Ai tupeu si pile esti smecher, ai functie si bani. Narcisismul e in floare in tara asta!

M-am saturat! Voi nu? Puteti schimba! Daca nu faceti asta NU va mai plangeti! Va meritati soarta de "plangagiosi" si din cauza voastra trag si aia care vor sa schimbe ceva.

4 comentarii:

flaviu spunea...

ai punctat doar cateva din probleme legate de desimtire si de lipsa totala de creier de care da dovada orasul asta (chipurile capitala europeana in toata regula) eu as zice ca poate oras de bastinasi de prin africa unde legea junglei primeaza si unde doar cu mult tupeu mai poti fi remarcat decat un oras civilizat in care ai multe obtiuni si iti poti crea o cariera o familie si un trai decent cred ca ar fi bine sa inchei aici pt ca vin de la o sesiune fulger de reparat tras sidat fibrele fimei de net la care lucrez care au fos cazute complet toate pentru ca arsese un stalp ce sa mai zic arat exact ca un cosar negru plin de funingine si miros ca un tigan nespalat a fum si alte chesti ezact cu miroase in unele case de tigani si la cat de negru sunt arat exact ca unu sunt total dezamagit de cea ce se intampla la noi




flaviu

Raluca Teodorescu spunea...

Da, numa cateva, alea care m-au scarbit ieri pe mine maxim. Respectiva tanti MEREU gretoasa care iti vinde cartela sau abonamentul de metrou cu acelasi sictir de "hai treaca de la ea" sa se deranjeze, care TOT TIMPUL vorbeste la telefon, are salariul net 1800 de lei. Iar ea se pange si face greva! Tu cat ai salariu? Ai cat ea?
Ce-ar fi sa facem si noi greva intr-o zi si sa nu mergem cu metroul, deloc si niciunul, sa vada si ei cum e sa n-aiba de cine sa isi bata joc?

flav spunea...

nu au am fata de ea 1000 asa ca sa asi mai puna pofta in cui si sa se linisteasca ca e o tevatura electorala de tot rahatul

Raluca Teodorescu spunea...

My point exactly!
Am vazut un pulitzist azi la Romana. Aaaaaaa sa nu crezi ca era acolo ca sa nu fie haos! Nu...Doamne freste! Era acolo ca sa faca loc celor 3 masini de pulitzie care au trect repede si pompos, cu girofaruri si claxoane. Dup-aa s-a dus pe trotuar.